dilluns, 26 de maig del 2008

RECTIFICACIÓ: El Pantà ja vessa i MOLT!!

Rectifico la notícia anterior, el pantà ja vessa i molt. El dissabte quedava un metre, però ahir a la tarda i després de molts mesos, l'aigua ha començat a caure (i de quina manera) per la presa.

Quan pugui penjaré la foto d'ahir la tarda que em van passar!! Fa goig!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones Antonio,

Sóc el Gil (Cuca), primer de tot volia dir que és una gran notícia lo del Pantà, a més penso que seria bo obrir comportes per fer una mica de neteja ara que entra tanta aigua i que es preveuen pluges per aquest cap de setmana.

Però dit això, volia fer una "consulta-suggeriment" com a regidor. L'any passat, nose si aquest temps o una mica abans o una mica després el pantà també va vessar per dalt, menys que aquest any però es va omplir... Ara bé, falten mesures per reduir el consum d'aigua el nostre municipi, sóm una regió mediterrània i les èpoques de sequera sempre seran presents i segurament cada cop pitjors (esperem que no!!). I Olost per la seva població podria gastar molta menys del que gasta i possiblement amb el pantà podriem abastir-nos per tot l'any.
Fa dies que em volta pel cap un tema: com veuries el tema d'implantar una "ordenança municipal per la gestió sostenible de l'aigua"? sona bé dit així eh!! Per exemple a Vic n'hi ha una.
A Olost s'està construïnt i hi ha previsió de creixement, nose si es complirà però està previst!!Per tant més consum... Obligació a noves construccions a l'aprofitament de les aigües de la pluja per reg i wc, obligació a totes les granges a aprofitar les aigües de les seves immenses teulades per la neteja de les instal·lacions (són el principal causant del gran consum d'aigua al municipi), aquestes prodrien ser algunes de les mesures...

Què opineu??

Anònim ha dit...

Continuació...(Gil - Cuca)

Si que el Lluçanès disposa dels Pous de Vilaseca que en moments molt crítics poden donar-nos un cop de mà per sorti del pas, però no són una garantia i a més actualment ja som molt a xupar d'aquest recurs.

I d'altre banda, una de les bases del Lluçanès per l'aigua és: el tranvassament del riu Ter cap al Lluçanès... Un nou tranvassament, sembla que el governs no esquermenten amb el tema del transvassament, i en aquest cas és més greu perquè el Ter ja no és un riu continu i en molts trams, aquest gran riu ja no té vida i molts dies a l'any no arriba a conectar-se al mar...

Tot això ho dic, perquè gràcies a la sequera em fet consciència i a anat bé per veure que l'aigua és escassa, però ara cal que amb les pluges no ens oblidem d'això i estem davant d'una bona oportunitat, cal posar mesures per evitar mals pitjors en un futur.

Bé espero comentaris i em sap greu pel rotllo fotut...

Anto ha dit...

Ei Gil, el poper dimarts hi ha ple, o sigui que traslladaré les preguntes al final del Ple (precs i preguntes) ja que és un tema que es porta des d'urbanisme entenc (pel que fa a la normativa de nova construcció).
Pel que fa al pantà ara ha sortit una ajuda de la Generalitat per rehabilitar espais naturals, preguntaré qui és el propietari de la zona.
Merci pels comentaris (són molt constructius). Ens veiem

Anònim ha dit...

Ei Anto, ( Sóc el Gil "Cuca")

Segueixo amb el tema natural i entorn de l'aigua, ara per el tema de gestió dels nostres entorns... Una proposta per el Pantà d'Olost sota Custòdia del Territori, seria una gran eina, però bé no està en mans de l'ajuntament sinó dels propietaris però entre tots podriem impulsar-ho.

Et posu un enllaç d'un exemple del que jo tenia en ment per aquella zona. És d'un pantà similar al d'Olost, amb un acord força recent i un regió molt pròxima ( a Lluçà) al Pantà de Garet !!

http://www.custodiaterritori.org/portalcustodia/

s'ha d'entrar a la carpeta d'entitats de custòdia convidades que aquest mes parla del Pantà de Garet !!!

Tenim una zona de gran valor ecològic però molt degrada...

Ens veiem !!